Sale!

Onze pellets bestaan uit 100% schoon naaldhout, de beste brandstof voor uw pelletkachel.

Er zijn vele soorten en merken pellets in de handel, let op vele pellets zijn een mix van loofhout en naaldhout, of alleen maar loofhoud. Pellets van naaldhout hebben het beste ontvlampunt voor een pelletkachel. Dan zijn er ook nog verlijmde pellets, hiermee weet u zeker dat uw kachel veel onderhoud nodig zal hebben.

Hoe herkend u de beste pellet?

Ze moeten zo licht mogelijk van kleur zijn, als u ze in een glas water goooit moeten ze binnen enkele seconden uitelkaar vallen en er mag niet naar de bodem zakken. Er moet een certivicaat bij zijn wat geregistreerd is. Let op er zijn vele pellets met nep cerificaten in de handel.

Wat zijn de voordelen van pellets?

  • De pelletkorrels bestaan alleen uit schoon afvalhout uit modern beheerde, gecertificeerde productiebossen.
  • De prijs is al jaren constant, dit in tegenstelling tot de fluctuerende prijzen van gas en stookolie. U krijgt veel kwaliteit voor uw houtkachel.
  • Waar bij de verbranding van fossiele brandstoffen het C02-gehalte in de lucht toeneemt, is het verbranden van pelletkorrels een CO2-neutrale oplossing. Het hout heeft het CO2 tijdens zijn groei opgenomen uit de lucht en recyclet dit. De verbranding is daarom CO² neutraal.
  • Er komt geen rook vrij bij de verbranding. Kortom, dé ideale brandstof voor uw pelletkachel.

Pellets per volle pallet a 70 zak met 15 kg worden gratis bezorgd.

Losse zakken zijn excl. transport